© Rootsville.eu

Willie J Laws Jr. (US)
tiltle: Too Much Blues
music: Blues - Soul
release date: 2023
info artist: Willie J Laws Jr.
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Een Texaanse gitaar "gun slinger", zanger en songwriter die in de voetsporen treedt van T-Bone Walker, Lightning Hopkins, Albert King en vele anderen. Deze muziek is het soort echte Texas-soul, allemaal vermengd met klassieke R&B, country, blues/funk die uit de bodem van Texas groeit. Willie trad op in binnen- en buitenland, waaronder 2 tournees door Rusland op uitnodiging van het Amerikaanse consulaat in Sint-Petersburg.

Ooit de huisband van The House of Blues/Mandalay Bay in Las Vegas en Margeritaville in New Orleans. Winnaars van de Mass Blues Society Challenge 2011, halve finalisten van de International Blues Competition 2012 en Beale St Kings Awards. Twee keer genomineerd voor New England Music Award - Best Blues Act 2015 en 2016, 2015 Genomineerd voor Boston Music Award - Best Blues Act 2015.

Met deze 'Too Much Blues' wordt er nieuw vuur gestoken in de Texas Blues 'n soul en 'Regl’ Ol’ Blues' zet daarmee als opener de toon. Je wordt onmiddellijk meegenomen in de sfeer van een Little Milton of een Bobby Blue. Met 'Better Off Blue' wordt dan meteen wat funk erin gestoken en zo wordt funk en soul een beetje de leidraad van dit album. Met nummers als 'Love Before You' blijf je bij de funky soul. Willie J Laws werkt de 11 tracks gestaag door aan de positive vibe van dit album met als afsluiter de floorfiller 'Who's That Lady' uit de periode van 'Soul Train'.


tracks:

1. Regl’ Ol’ Blues
2. Better Off Blue
3. Stuck In Traffic
4. Getcha’ Knee Off My Neck
5. Love Before You Die
6. I Want To Be Loved
7. Sorry Charlie
8. Too Much Blues
9. You Don’t Love Me (U Love What I Do)
10. Ain’t Going To Texas
11. The Right
12. Who’s That Lady?